Wat is zinnia

Zinnia is een therapeutenpraktijk opgestart door Kaat Bollen, die zich vooral focust op oplossingsgericht aan de slag gaan met relationele en seksuele problemen. Ook aan bredere zingevingsvragen kan gewerkt worden binnen Zinnia.

Zinnia is een therapeutenpraktijk die instaat voor zowel zinsondersteuning (Hoe krijg ik meer zin? Gaande van zin in bed, zin in je job tot zin in de toekomst samen met je partner) als voor zijnsondersteuning (Wie ben ik? Wie wil ik zijn als persoon en als partner, en in wat voor relatie wil ik zitten?).

Hoewel dat misschien wat zweverig klinkt, gaan de therapeuten van Zinnia (Kaat; klik hier, Marieke; klik hier ) vooral erg oplossingsgericht en krachtig aan de slag. De focus ligt in eerste instantie op het opbouwen van een goede therapeutisch relatie en in tweede instantie op het samen veranderingen teweeg brengen richting het gewenste doel.

If speaking kindly to plants helps them grow, imagine what speaking kindly to humans can do

Binnen de gesprekken zijn positiviteit en humor heel belangrijk: het leven is immers al zwaar genoeg en lachen kan gigantisch opluchten.
Vandaar ook dat onze therapeutenpraktijk Zinnia heet. De symbolische betekenis van de bloem Zinnia is immers: volharding, uithoudingsvermogen, vreugde en lichtheid. En daar konden we niet aan weerstaan, want dit klopt als een bus voor onze therapeuten. Ze zijn gericht op het positieve, lichtjes koppig, geven niet snel op en werken enthousiast samen (met elkaar en met cliënten) om tot een goed resultaat te komen.

Therapeuten

Kaat Bollen

Seksuologe en oplossingsgericht (relatie)therapeut

Kaat is een bevlogen oplossingsgerichte seksuologe en relatietherapeute die niet rond de pot draait, en de koe graag bij de horens vat!

Marieke Bollen

Oplossingsgericht therapeut i.o., Familiaal bemiddelaar en orthopedagoog

Marieke is een enthousiaste orthopedagoog die gezwind en oplossingsgericht focust op het versterken van je eigen krachten.

Sometimes the worst place you can be is in your own head